vrijdag 8 juni 2018

Dag 42 Nevers

Vandaag een dag vol quality time. Met Marja, Arno en Rikje. We bivakkeren in een eenvoudig maar uiterst prettig hotel. Hotel de Verdun. Vlak bij het centrum van Nevers. Van de kermis aan de overkant van de straat, in een stadspark, hebben we geen enkele last. Vanmorgen eerst een uitgebreide pelgrimswas gedaan. Was ook hard nodig. En Marja heeft voor vandaag en morgen 'burgerkleding' voor me mee gebracht. Daarom kunnen alle kleren in de was. De zon doet zijn best, dus die zijn vanavond wel droog. Heerlijk.
Na een lekker ontbijt slenteren we Nevers in. Eerst naar het Office du Tourisme voor een plattegrond en wat tips. Vervolgens op het gemak gestart met een rondwandeling. Die leidt zo'n beetje langs alle bezienswaardigheden van Nevers. Als eerste komen we bij de Loire. Brede rivier. Een mooie brug verbindt de twee oevers met elkaar. We bezoeken de Cathedrale Saint- Cyr-et-Saint-Julitte de Nevers. Een laat Romaanse kathedraal. Deze is in de laatste oorlog zwaar beschadigd geraakt. Daardoor heeft de Kathedraal vrij moderne gebrandschilderde ramen. En die zijn schitterend. Er wordt vanmiddag ook getrouwd in de Kathedraal. De banken zijn versierd met mooie boeketjes rozen. 
In de stad ontmoeten we een Nederlandse vrouw. Middelbare leeftijd. Ze heeft een soort boodschappen trolley met een tuig aan haar heupen bevestigd. Zoals vroeger een trekpaard voor de wagen. Ze is op weg naar Rome. Ze zal wel weten wat ze doet. Maakt in ieder geval geen verwarde indruk. Maar ons lijkt de route via Nevers behoorlijk om.
Voor we het in de gaten hebben is het al weer middag. Dan sluiten hier nog nagenoeg alle winkels. Dus wij nemen ook maar even pauze. Daarna vervolgen we de rondwandeling. Naar de winkelstraatjes. Het is dan ook wat minder warm. En dat is dan mooi meegenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten