vrijdag 22 juni 2018

Dag 55 Van La Souterraine naar Marsac (29 km)

Het werd gisteravond heel gezellig. Met Krista en Claudine (eigenares) gegeten. Later kwam Maria ook binnenvallen. Beetje verward. Zoals gebruikelijk. Krista is 31. Afgestudeerd sociaal geograaf (Utrecht). Komt uit Vroomshoop. Leuke, spontane, open, jonge vrouw. Onbevangen. Is hier nu op de fiets. Redelijk degelijk. Wel met 21 of meer versnellingen. Haar passie is reizen. En dat doet ze dan ook volop. Ze is onderweg van Vroomshoop naar Rocamadour. Wil een huis kopen in Frankrijk. 'Dat is niet zo duur. Voor €15.000,- kun je al iets vinden. Wel in de buurt (15 km) van een station'. Heeft ontdekt dat haar studie sociale geografie haar hierbij helpt. Het huis betaalt ze met eigen geld. Dat heeft ze de afgelopen jaren bij elkaar gespaard. Met druiven plukken (bij Lyon in de buurt), werken op campings en vooral in de winter. Dan werkt ze vijf maanden in Oostenrijk. In een bar in wintersport gebied. Ze leeft heel zuinig. En spaart zoveel mogelijk. Dus kan ze nu een huis in Frankrijk kopen. Ik hoop dat ze die droom kan verwezenlijken. En ik denk dat het haar lukt.
Vandaag is het plotseling heel ander weer. Wel een strak blauwe lucht. En zon. Maar met een hele koude harde wind. Vannacht was het maar 7°. En vanmorgen weinig meer. Zelfs met mijn vest aan gestart. Kennelijk ook schaapscheerders kou. Ideaal weer om op pad te zijn. En dat blijft het de hele dag. Dus de 29 km van vandaag gaan heel makkelijk. Al kort na vertrek word ik gepasseerd door een hardloper. Een Ultra loper. En later nog enkele. Ze zijn bezig aan een wedstrijd ultra lopen van Saint Malo naar Serres. Er rijden ook begeleiders mee. Op de fiets en met een camper. Mijn route loopt anders. Dus al spoedig zijn ze uit het oog.
Ben nu in Marsac. Of beter nog; het gehucht Les Rivailles. Een paar kilometer van Marsac. Op een kleine camping. En ik slaap weer binnen. In een Pipo wagen. Toch wel handig. Je hebt een tafel en een stoel. Een klein terras. Een lekker bed. En morgen een droge tent. En dat voor de meerprijs van wel €5,-. Een aanbod wat je moeilijk kunt weigeren. Krista is hier toevallig ook. Ze kent de eigenaar en had met hem afgesproken. Morgen zal ze wel een stevig stuk fietsen. Dan verdwijnt ze voor mij weer van de Camino.  
Zo gaat dat. En zo hoort het...

Totaal na 55 dagen: 1210 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten