dinsdag 19 juni 2018

Dag 52 Van Neuvy-Saint-Sepulchre naar La Chaumerette (26 km)

De zon verdrijft al gauw het dichte wolkendek. De lucht wordt hemelsblauw. Later komen er wat witte wolken. Prima weer om verder te trekken. Onderweg naar La Chaumerette. Yves gaat vandaag ook door. Naar Gargilesse. Dat ligt net voor La Chaumerette. Hij gaat naar de Gite Municipal. Ik naar een camping. Susi en Klaus blijven nog een dag in Neuvy. Susi omdat ze niet fit is. Ik vrees voor haar dat ze de 'hoestgriep' heeft. Susi komt uit Neurenberg. Daar woont ze en is ze ook vertrokken. Ze is belastingconsulent. Heeft haar baan opgezegd om deze pelgrimsreis te maken. Ze wil naar Compostelle. De druk op haar werk vond ze onaanvaardbaar groot worden. Werkweken van 60 tot 80 uur werden normaal gevonden. En wat moet je met al dat geld. Elkaar de ogen uitsteken? En dan? Dat wil ze dus niet meer. En ze wil ontdekken wat het leven meer te bieden heeft dan werken en veel geld verdienen. Nu maakt ze geen enkele haast. Alle tijd. Ze heeft een vriend. Woont op een verdieping bij haar moeder. Kan van weinig leven. Ze kan deze pelgrimsreis ook maken in de wetenschap dat als ze weer een baan zoekt, bedrijven voor haar in de rij staan. Ze komt ook aardig slim over. Bovendien ziet ze er goed uit. Vermoedelijk zal ze voor zichzelf beginnen als ze terug is. Of zich voor een paar dagen als een soort ZZP'er laten inhuren door grote bedrijven. Ze wil absoluut minder dan 40 uur per week gaan werken. Normaal gesproken is dat in de Duitse cultuur vrij lastig. Dus lost ze het zo op.
Klaus (59) is een ander verhaal. Hij woonde dus bij Roermond. Net over de grens met Duitsland. Is alleengaand. Geen kinderen. Geen partner. Heeft huis, haard en onderneming verkocht. Was zelfstandig ondernemer. Zijn beroep is nu Pelgrim. Vanuit Roermond via Vezelay en Finisterra op weg naar Santiago. Van daaruit naar Regensburg in Bayern. Daar woont zijn broer en gaat hij ook wonen. En verder pelgrimeren. Hij blijft nu in Neuvy omdat hij heel begaan is met Connie. Ik heb Connie drie weken geleden kort ontmoet. Ze zou tot Nevers gaan. Maar nu is ze in La Chatre. 'Ze is zo alleen' zegt Klaus die haar dus ook ontmoet heeft. Hij is van plan om terug te reizen en haar op te halen in La Chatre. Klinkt heel spannend. Ik loop nu een dag voor. Dus of ik Susi en of Klaus nog zie? Zou het wel leuk vinden. En op de Camino weet je het nooit...

Totaal na 52 dagen: 1136 km

1 opmerking:

  1. Met meer dan 1100 km aan voetstappen van het plaatsje Huissen verwijderd laat ik je weten dat het een plezier is om je kleine dagverslagen te lezen. Bedankt Ad en al het goede voor onderweg!

    BeantwoordenVerwijderen