maandag 12 september 2022

Dag 12 : Van Caldas del Rei naar Padrón (19.5 km)

Het duurt lang voor het licht wordt. Het is zwaar bewolkt. En het heeft vannacht wat geregend. Nu regent het ook af en toe zacht. Te weinig om een jas aan te trekken. Gelukkig maar want met jas word je ook aan de binnenkant kletsnat. 

Ik zit nu (12.00) aan een welverdiend biertje. Ben in Padrón, mijn bestemming van vandaag. Wacht tot de keuken opengaat om 12.30. Pas om 13.00 kan ik in de herberg terecht. De tocht ging dus vlot. Om 7 uur vertrokken. Ze was niet overdreven lang of zwaar. Natuurlijk wel bijna 300 meter klimmen en dalen. Maar dat hoort erbij. Wat dat betreft is het morgen zwaarder. Met ruim 25 km een langere etappe. Dan moet er 500 m gestegen en 300 m gedaald worden. 

Gisteravond was het gezellig. Samen gegeten met een jong Deens stel. Amalie & Christoffer. Ze zitten beide tussen studie en baan in. Zij is afgestudeerd arts. Weet nog niet welke specialisatie ze wil. Hij heeft iets van economie en IT gestudeerd. Gaat aan de slag bij Ernst & Young. Sinds twee dagen is hij goed ziek. Ze vermoeden van het eten van mosselen. Na consult bij een dokter hebben ze nu een hele tas met geneesmiddelen bij zich. Hopelijk helpt het spoedig. 

Inmiddels breekt de zon wat door. Ik zoek mijn herberg op. Die is voor mij heel luxe: bedlinnen én je was wordt gedaan. En dat voor € 18,00. Morgen aankomst in Santiago....
Totale afstand na 12 dagen: 235,7 km














Geen opmerkingen:

Een reactie posten