dinsdag 12 juni 2018

Dag 45 Van Saint-Pierre-le-Moutier naar Lurcy-Levis (27 km)

De zon schijnt. Nu ben ik alleen op een camping. In een caravan. Van Wim en Roos Ridderbeks. In het gehucht Maronnier. 4 km na Lurcy-Levis. Zij wonen hier 13 jaar.
Zijn inmiddels wel gestopt met hun kleine
Camping. Willen het wat rustiger aan doen. Zijn nu gepensioneerd. Vanuit mijn caravan heb je een fantastisch uitzicht op de omgeving. Was wat later op de plaats bestemming. Later opgestaan en later vertrokken (7.45 uur). De tent was weer kletsnat. Het heeft vannacht weer goed geregend. Dat was onderweg ook goed merkbaar op de vele landwegen die je over gaat. Nat, dus glad en modder. Oppassen dus. En net als ik in een caravan slaap is er geen dreiging van regen meer. Maar die komt wel. Nu om 20.00 uur regent het.
Onderweg vandaag passeer ik weer veel gehuchten. En maar twee kleinere plaatsen. In Le Verdeure was er zelfs nog een Petit Casino. Dus ik kon een flesje cola en een zakje pinda's kopen. Er is ook een café. Die kan zo in het openluchtmuseum. Ouder dan oud. Voor het toilet moet je naar buiten. Daar staat in een aanbouw een (kapotte) wc pot. Op een gat in de grond. Geen doorspoelen mogelijk. Zo ouderwets heb ik het sinds mijn jeugd niet meer meegemaakt. Of het moet in Turkije geweest zijn. Als ik Lurcy-Levis nader passeer ik een mevrouw. Die houdt een pauze. Zit op de grond. Schoenen uit. Zij blijkt een Spaanse te zijn. Gestart in Vezelay. Op weg naar Santiago. Dat is op zich al bijzonder. Spanjaarden kom je eigenlijk alleen maar op de Camino in Spanje tegen. En dan vooral het laatste stuk. Ik zie ook geen bagage. Dus hoe zij het doet? Ik wil zelf graag een pauze houden. Maar dan in de bewoonde wereld. Kom haar nog wel tegen. Met mijn been gaat het goed. Morgen een korte etappe. Dat heeft met overnachtings mogelijkheden op de route te maken. En met het feit dat ik vandaag al 4 km op weg ben. Prima zo...

Totaal  na 45 dagen: 991 km

1 opmerking:

  1. Maar papa: hoe kom je dan in zo’n caravan terecht? Stellen ze die dan alleen beschikbaar voor wandelaars oid?

    BeantwoordenVerwijderen