donderdag 26 juli 2018

Dag 89 Van Santo Domingo de la Calzada naar Belorado (24 km)

Vanmorgen tot een uur of tien is het bewolkt. Het eerste deel van de route is ook nog mooi. Na 15 km loopt de route vooral naast een drukke doorgaande weg. Wel op een goed afgeschermd pad. Maar saai is het. En geen schaduw. Inmiddels is het 35° in de zon. We hebben het weer gered. Het eerste deel startte ik met Reka. Ik maakte een koffie stop. Zij ging door.
Onderweg passeren we een grote groep (30?) jongeren. Ze zijn van een kerkelijke gemeenschap in Madrid. Doen een paar etappes van de Camino. Ze blijken ook nog in dezelfde Auberge te slapen. Zelfs op onze slaspkamer! Die is overigens met 20 plaatsen best groot. De Auberge beschikt over een zwembad met ligweide. Heerlijk om even in de schaduw te zitten. Ofschoon het hier warm is met 34° half in de zon. Dat staat in geen verhouding met de hitte in Nederland. Reka maakte nog een paar prachtige foto's van zonnebloemen. Die had ik gemist! Eerst wilde ik ze zonder bronvermelding plaatsen. Bij nader inzien wat flauw.
Bijna dagelijks zie je politie over de Camino patrouilleren. En bij iedere overnachting wordt je paspoort gescand. Dat zal wel een doel dienen. Sinds 2009, onze eerste Camino, is er natuurlijk best wel veel in de wereld gebeurd.
Gaandeweg lijken de etappes steeds langer te worden. De route gaat nu door uitgestrekte soms wat saaie landschappen. Daar kun je maar beter snel doorheen zijn.

Totaal na 89 dagen: 2022 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten