donderdag 17 mei 2018

Dag 19 Van Chateau-Procien naar Bazancourt (24 km)

En dan zijn er plotseling 4 pelgrims in onze Gite. Was even wat gaan eten. Doe de deur open en ja hoor; daar zijn ze dan. Mede pelgrims. Twee mannen en een oudere vrouw. De oudere vrouw (1944) is de tante van één van de mannen (rond de 55?). Zij is vertrokken uit Mönchengladbach  en via Maastricht (haar geboortegrond) haar neef opgehaald. Ze gaat twee maanden mee. Heeft de Camino al drie keer gedaan.
De neef gaat door naar Santiago. De Fransman loopt naar het noorden. Naar huis. Geen idee of hij in Santiago geweest is. We maken maar kort kennis, want het is pelgrimsbedtijd. Rond 9.00. Het is best leuk anderen te ontmoeten. Maar aan het slapen met z'n vieren in één ruimte moet ik toch even wennen.
Het gebied waar de route nu al een paar dagen door gaat,  is een Protestants gebied. Het loopt ruwweg vanaf Rocroi tot bij Reims. Lang geleden trokken de Hugenoten zich hier terug. De kerken zijn allemaal versterkte gebouwen. Hier kon men zich bij gevaar in terug trekken.
De route loopt vandaag door eindeloos golvend akkerbouw gebied. Op de enorme akkers groeit de nieuwe oogst. Met prachtige frisse kleuren groen. Er is weinig schaduw. Gelukkig zijn de weergoden  me genadig. Het zonnetje schijnt. En met 18° is het heel aangenaam.
Vandaag vieren Jenneke & Robbie hun vierde trouwdag. Ze zijn al veel langer bij elkaar. Maar vanaf vier jaar geleden 'officieel'. Ook Ria & Berend vieren hun trouwdag. Maar dat zijn al veteranen: al veeeel langer samen. Mooi om dat nu op afstand mee te vieren. Maar volgend jaar ben ik er weer graag bij.
Bazancourt is een kleine plaats. Wel met een enorm agro-industrieel complex. Een suikerfabriek,  een graanverwerker en een installatie om Luzerne (Franse klaver) te drogen.
De Gite Municipal is klein (3 bedden). En van slechte kwaliteit. Dat hoorden we gisteren. Dus maar een pensionnetje genomen. Super eenvoudig. Maar met een goed bed en schoon linnengoed.
Morgen een kleine mijlpaal. Reims wordt bereikt....en..?

Totale afstand na 19 etappes: 467 km

1 opmerking:

  1. En....... ik denk het te weten. Maar je mag het zelf vertellen morgen.

    BeantwoordenVerwijderen