donderdag 3 mei 2018

Dag 6 Van Kinrooi naar Maasmechelen ( 28 km)

Al rond 6 uur worden we gewekt door de prachtige roep van de koekoek. En dat klinkt schitterend in de nog stille wereld. 

Koffie of thee. In de vroege morgen (het is amper 7 uur) krijgen we die keus. Door een stoere man. Een gepensioneerde ex-marineman. Bottelier.  Woont in Den Helder, maar bivakkeert 6 maanden per jaar in zijn sta-caravan in Kinrooi. Samen met zijn vrouw. Ex-Marva. Zij komt oorspronkelijk uit Weert. 16 Jaar geleden kochten zij de caravan. Vooral uit praktisch oogpunt; haar moeder woonde nog in Weert. En zo waren de bezoekjes en later de mantelzorg goed te doen.
Het werd koffie. Lekkere koffie. En ondertussen pakten wij ons boeltje weer op.

De camping is heel mooi. We hebben ook een mooie plek. Aan de rand van een grote vijver. Opgewekt gaan we op pad. We laten de Peel achter ons en trekken de Kempen in. Het eerste deel van de route is prachtig. Het landschap begint hier en daar al licht te glooien. Het weer is subliem. We komen door Eisden. Ooit een plaats die gedomineerd werd door de grote private mijnbouw bedrijven. Zo horen we van een oudere man. Bij het passeren knijpt hij in zijn remmen en vraagt waar we naar toe gaan. Hij is al lang actief in het behouden van het industrieel erfgoed. Een leuke ontmoeting. De etappe van vandaag is voor Marja te lang. Langer dan verwacht. We besluiten het programma aan te passen. Morgen gaat Marja met de bus naar Maastricht. Ik ga te voet. Edith regelt een overnachting in Maastricht. En zondag hebben we dan een korte etappe. Een pelgrim moet natuurlijk ook lijden 😁.

Totaal na 6 etappes 164 km



1 opmerking:

  1. Heerlijk om al die bijzondere, stoere en aardige mensen te ontmoeten. Jammer dat de pelgrim moet lijden!! HARA heeft van zijn laatste dag genoten in het zonnige en zeer aangename Borovnice. Het was een mix tussen werk, ontspanning en gezelligheid. Goede wandeling morgen!

    BeantwoordenVerwijderen