zaterdag 5 mei 2018

Dag 7 Van Maasmechelen naar Maastricht (16 km)

De nieuwe morgen draagt de belofte in zich van een mooie dag. En dat wordt het ook. Marja is toch te voet op pad gegaan. Het ging redelijk. Wie vroeg vertrekt is ook vroeg op zijn bestemming. Om 11:00 zijn we bij ons Hotel. Kaboom. De kamer is pas in de middag beschikbaar. Dus eerst maar een cappuccino in de 'Poshoorn'. Toen naar de 'Basiliek Van Onze Lieve Vrouwe Sterre der Zee'. Stempel voor mijn pelgrimspas gehaald. Op terras aan de Maas. En wat inkopen doen.
Gisteren op Camping Kikmolen bij een frituur gegeten. Lekker fout. Maar we hoefden geen meter extra te lopen. Het werd onverwacht gezellig. De eigenaresse (45?) blijkt een heel energieke en ondernemende vrouw. Gescheiden. Twee dochters. Ze drijft de frituur naast een fulltime baan. Heeft inmiddels weer een vriend. Hij lijkt een blijvertje. Ze wonen wel apart. Dat wil ze zo. En bevalt goed.
Als we naar ons tentje gaan worden we uitgenodigd voor een drankje. Twee mannen in een camper. Vader (83) Sjef en zoon Theo. Het jaarlijkse weekend weg. Sjef is een zeer interessant figuur. Maar daarover morgen.
Nu genieten we van de stad en het Hotel. Morgen een korte etappe. En het verhaal van Sjef...

Totaal na 7 etappes: 180 km





1 opmerking:

  1. Gelukkig is Marja weer met je op pad. Dapper van haar! Gezellige, aardige mensen kom je overal tegen - ook in Nederland. Mens en natuur houden je op de been. HARA is inmiddels weer in Huissen en voor hen gaat het dagelijks leven weer beginnen. De gezamenlijke reactie is nu voorbij. Nog een laatste groet en een goede wandeldag. HARA :-)

    BeantwoordenVerwijderen