donderdag 3 mei 2018

Dag 5 Van Nederweert naar Kinrooi (25 km)

'Je bent bemind, je bent geroepen'. Die tekst valt direct op in de kerk van Molenbeersel. We zijn nu dus in Belgie. En het weer is heel aangenaam. Heerlijk.
'Ik wens U Gods zegen toe'. De Deken van Weert heeft net een mooi stempel gezet in mijn pelgrimspas. En met deze zegen kunnen we de dag weer aan. We zijn al bijna twee uur onderweg.  Met het stempel en een heerlijke cappuccino op een zonnige terras naast de kerk vervolgen wij onze weg. In een Turkse supermarkt kopen we nog wat bananen en cola. En Ayran. Een heerlijk verfrissend iets zoutig yoghurtdrankje. Marja hoeft het niet. Zegt ze. Totdat ze het proeft. Helaas alles op. En ik heb nog geen andere Turkse supermarkten gezien .
Het is vandaag dus heerlijk weer. De ochtend frisheid was binnen enkele uren voorbij.
Dus jassen uit en in onze hemdjes.
Een passerende oudere mevrouw vraagt ons of het gaat. Zo biedt ze als het ware haar hulp aan. We kunnen haar geruststellen. Lief hè?
We maken een volgende stop bij de kerk van Stamproy. Gelijk een goede kans om de kletsnatte tent te drogen. Het vervolg van de route is saai en eentonig. Vanavond hebben we geluk. We kunnen op de camping eten.

Totaal na 5 etappes 135 km




1 opmerking:

  1. Saai en eentonig is het hier zeker niet; mooi weer is het ook nog steeds. Hemdjesweer. De zon is jullie van harte gegund. Hopelijk met Marja's voet alles goed/redelijk. Mooie wandeling morgen. HARA.

    BeantwoordenVerwijderen